Τοπικά

«Σκληρό ροκ» Κρεμμύδα για «προπαγάνδα Παπαστεργίου»

trikalavoice.gr

Λίγα 24ωρα μετά τις αβρότητες και τα συγχαρητήρια για την εκλογή του Δημήτρη Παπαστεργίου στη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ η παράταξη του Κωνσταντίνου Κρεμμύδα εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του.

Αναλυτικά:

«Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή συγχέει την προπαγάνδα με την επικοινωνία . Τελείωσαν οι εκλογές και πρέπει πια να λέγονται οι αλήθειες.

Με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Δεκεμβρίου, που αφορούσε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, μετά τους προεκλογικούς ισχυρισμούς του δημάρχου για έργα 70.000.000  ευρώ και διαβάζοντας το δελτίου του γραφείου τύπου του Δήμου, έχει την αίσθηση κανείς ότι συντελείται ένα ασύλληπτο σε μέγεθος έργων πρόγραμμα.

Πιθανό να το βλέπουν μόνο αυτοί , εμείς οι υπόλοιποι δυσκολευόμαστε.

Σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα , υπογραμμίσαμε ότι στην πίεση της υποχρηματοδότησης, η δημοτική αρχή προσπαθεί να εντάξει ότι ορίζεται από την επιλεξιμότητα των προγραμμάτων χωρίς να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας.

Επιπροσθέτως τόσο το τεχνικό πρόγραμμα όσο και ο προϋπολογισμός του 2020 βρίσκεται στον «αέρα» μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου και υπεύθυνου για τα αυτοδιοικητικά θέματα υπουργού της κυβέρνησης κ. Θεοδωρικάκου για το πρώιμο τέλος του προγράμματος Φιλόδημος το οποίο θέλει να το αντικαταστήσει με ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα , στο  πλαίσιο της παλιάς κομματικής μικροπολιτικής, που τελικά δεν θέλει να μάθει ούτε να αλλάξει μετά από δέκα σκληρά χρόνια οικονομικής κρίσης.

Φτάνει μόνο ένα σημείο για να δείξουμε την αδυναμία της δημοτικής αρχής. Από το 11.500.000 ευρώ τεχνικού προγράμματος για το 2019, η εκτίμηση ολοκλήρωσης δεν ξεπερνά το 1.100.000 ευρώ, που σημαίνει ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης είναι λιγότερο από 10% . Είναι σημαντικό όχι τι εγγράφουμε αλλά τι υλοποιούμε.

Σε σχέση με τη εξέλιξη των δανειακών υποχρεώσεων, την οποία η παράταξή μας για ακόμη φορά ζήτησε να δημοσιοποιηθεί, τονίζουμε ότι σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου 2015, ο δανεισμός του κεντρικού Δήμου ανέρχονταν σε 31,3 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΔΕΥΑΤ) και στο τέλος του 2014 ανέρχονταν σε 23,2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές την ίδια περίοδο ανέρχονταν σε πάνω από 6.500.000 ευρώ και το 2014 ήταν λιγότερα από 3.500.000 ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις  σε προμηθευτές ήταν πάνω από 13.500.000 και παρεδόθησαν στη δημοτική αρχή Παπαστεργίου μειωμένες, κοντά στα 3.000.000 ευρώ. Γι’ αυτό και ο Δήμος πλέον μπορεί να πληρώνει  τακτικά τις υποχρεώσεις του.

Για την ιστορία , πέρα από τις ενστάσεις μας και τις αντιρρήσεις μας για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, η παράταξή μας αποχώρησε από την διαδικασία της ψηφοφορίας αφού δεν αποτιμάται η αρνητική ψήφος».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης