Τοπικά

Σκληρό ροκ Χάιδου. Ζητάει εξηγήσεις από Αγοραστό για τα έργα στα Τρίκαλα

Σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έχει χαράξει και εξακολουθεί να ακολουθεί έναντι της Περιφερειακής Αρχής, ο περιφερειακός σύμβουλος Τρικάλων, Γιάννης Χάιδος.

 

Τη φορά αυτή κατέθεσε επερώτηση ζητώντας εξηγήσεις από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την εξέλιξη των έργων στην Π.Ε. Τρικάλων.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια του προ ενός μηνός αιτήματος μου προς την διεύθυνση προγραμματισμού, αλλά και τη διεύθυνση τεχνικών έργων για ενημέρωση  σχετικά με τον αριθμό των  έργων, που την τελευταία διετία (πανδημία Ιανός σεισμός)  έχουν συμβασιοποιηθεί  μεταξύ περιφέρειας Θεσσαλίας και αναδόχων με το μηχανισμό της απευθείας ανάθεσης και εξ αιτίας της εκκωφαντικής σιωπής των αρμοδίων υπηρεσιών επανέρχομαι .

Ο κ περιφερειάρχης επερωτάται τα κάτωθι.

1  Ποιος είναι ο αριθμός των έργων που έχει προκύψει σύμβαση με απευθείας ανάθεση και πρόσκληση και ποιος ο αριθμός των έργων που προέκυψε ανάδοχος μέσω διαγωνισμού κατά την τελευταία διετία;

2  Μήπως είναι καιρός σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως κοινωνία να μην απαξιώνουν οι υπηρεσιακοί φορείς το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης και να μην πριμοδοτούν πονηρές σκέψεις  με μια τέτοια εκκωφαντική σιωπή;

ΥΓ   Χωρίς καμιά διάθεση αιχμής ζητώ έστω και καθυστερημένα την ενημέρωση  στο περιφερειακό συμβούλιο και τους Θεσσαλούς πολίτες ώστε όλα να είναι διάφανα όπως αρμόζει στην περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας.

Σας παραθέτω την επιστολή αιτήματος μου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες

ΤΡΙΚΑΛΑ 8/11/2921

Προς τη διεύθυνση προγραμματισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Είναι γεγονός οτι  την τελευταία διετία ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ειδικότερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτός από το πρωτοφανές κύμα της πανδημίας αντιμετώπισε και μεγάλης έκτασης φυσικές καταστροφές με κυριότερες τη μεγάλη καταστροφή του Ιανού αλλά και τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Ως εκ τούτου για την ομαλή αλλά και τη γρήγορη αντίδραση της περιφερειακής αρχής για την αποκατάσταση των ζημιών και τη λειτουργία των υπηρεσιών εν μέσω περιορισμών ,λογω μέτρων για την αντιμετώπιση  της πανδημικής κρίσης  COVID-19, η διοίκηση ορθώς χρησιμοποίησε τις διατάξεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση για συμβάσεις έργων, είτε μέσω των μηχανισμών απευθείας ανάθεσης ,είτε μέσω της διαδικασίας πρόσκλησης των ενδιαφερόμενων τριών εταιρειών.

Χωρίς καμία αντιπολιτευτική  διάθεση και   αιχμή και αποκλειστικά με τη θεσμική  ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου, ζητώ να ενημερωθώ για τον αριθμό των έργων αλλά και των μελετών έργων που έχουν προχωρήσει σε επίπεδο σύμβασης, μεταξύ  περιφέρειας Θεσσαλίας και αναδόχου, είτε με το μηχανισμό απευθείας ανάθεσης ή πρόσκλησης και τον αριθμό των συμβάσεων έργων και μελετών μέσω διαγωνισμού.

Είναι καθήκον όλων των εμπλεκομένων φορέων στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύει η κοινωνία μας να διαλύσουμε κάθε πιθανό σύννεφο αμφιβολίας και αμφισβήτησης και με διαδικασίες πλήρους διαφάνειας να στηρίξουμε την περιφερειακή αρχή στα μεγάλα έργα αναβάθμισης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής του Θεσσαλού πολίτη.

Με σεβασμό στο έργο σας και αίσθημα ευθύνης.

     ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

   Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

   Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεσσαλίας

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης