Τοπικά

Σκρέκας για προϋπολογισμό: “Μπαίνουμε σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης”

Μηνύματα αισιοδοξίας από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020.

«Η Κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει το στόχο της να ενεργοποιήσει εντός του
έτους τα προγράμματα για την ενίσχυση των επενδύσεων στον πρωτογενή
τομέα. Ήδη, εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα πληρωμής για επένδυση που ήταν
ενταγμένη στα «Σχέδια Μεταποίησης», υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας και συμπλήρωσε ότι «τα «Σχέδια Μεταποίησης» είναι το πρόγραμμα μέσα από το οποίο 400  εκατομμύρια ευρώ θα προωθηθούν για επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων».

«Εμείς μέσα σε 4 μήνες καταφέραμε να ξεκολλήσουμε και να ξεπαγώσουμε αυτά τα κονδύλια που ήταν παγωμένα για 4 χρόνια» συνέχισε  και προσέθεσε ότι το επόμενο διάστημα οι επενδύσεις στον  αγροτικό τομέα θα υπερβούν συνολικά τα 2 δις ευρώ.

«Αλλά όμως δεν σταματάμε εδώ. Βάζουμε βάσεις και νομοθετούμε ώστε να
μειωθεί μόνιμα το κόστος παραγωγής» σημείωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι αγρότες πλέον μπορούν να πωλήσουν στο δίκτυο ως το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγουν από τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Με αυτή τη ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα να μηδενίσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και επιπλέον αποκτούν μια νέα πηγή εισοδήματος.

«Όλα αυτά τα μέτρα αποδεικνύουν ότι ένας από τους βασικούς στόχους του
Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ισχυρή ανάπτυξη» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Ο προϋπολογισμός του 2020, ο πρώτος προϋπολογισμός που καταθέτει στη Βουλή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» κατέληξε ο Κώστας Σκρέκας «καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου στην οικονομία. Μετά από μια δεκαετή περίοδο ύφεσης, ανεργίας και υπερφορολόγησης, η Ελλάδα
εισέρχεται επιτέλους σε μια εποχή ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, σε μια
εποχή ευημερίας για όλους. Και αυτή η εποχή θα διαρκέσει πολύ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης