Τοπικά

Σκρέκας: «Με ενότητα η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο.

 

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο Τρικαλινός Υπουργός έκανε την εξής δήλωση: «Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι αρχηγοί των κρατών – μελών έβαλαν τα θεμέλια μιας σημαντικής συμφωνίας. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά. Θα δουλέψουμε από κοινού προκειμένου να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει τώρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, απέναντι στις υψηλές τιμές ενέργειας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στην έκτακτη ανάγκη να εγγυηθούμε για την ασφάλεια και τη σταθερότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός, ότι η τελική συμφωνία περιλαμβάνει δύο σημεία των ελληνικών προτάσεων».

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν οι προτάσεις για κοινές παρεμβάσεις των κρατών – μελών, με στόχο την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας.

Κατά την παρέμβαση του στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη να εξειδικευτούν, εντός των επόμενων ημερών, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πράγας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, παίρνοντας πρώτος τον λόγο κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ανέφερε: «Οι μεγάλες μειώσεις που παρατηρούνται στις τιμές του φυσικού αερίου οφείλονται στο ότι οι αγορές προεξοφλούν το γεγονός ότι η Ευρώπη θα αναλάβει δράση και θα επιβάλλει πλαφόν. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, καθώς έχει εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό η επάρκεια εφοδιασμού της Ε.Ε., χάρη στην ταχύτατη πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου που έχουν ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 90%».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης