Τοπικά

Σκρέκας: Πώς θα γίνει η επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση. Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνέχεια των όσων είπε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης («θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό», είχε πει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα του).

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε ότι για παράδειγμα οι πολίτες θα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα παλαιό ψυγείο ή ένα παλαιό κλιματιστικό που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τονίζοντας πως έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του φιλόδοξου αυτού προγράμματος. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών. Θα υπάρξουν αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια ιεράρχησης, ανέφερε ο Κ. Σκρέκας. Ο υπουργός τόνισε πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, διότι όποτε θα προκύπτουν πηγές χρηματοδότησης και κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Στόχος είναι όλα τα σπίτια να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούργιες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να έχουν όλοι μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους» ανέφερε ο Κ. Σκρέκας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης