Τοπικά

Σούπερ μάρκετ: 5% πάνω οι τιμές το Γενάρη

Με αύξηση των τιμών στα βασικά είδη σούπερ μάρκετ κατά 5% έκλεισε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ένδειξη αν μη τι άλλο εξόχως ανησυχητική σχετικά με το επίπεδο στο οποίο διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

 

Από τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς IRI για την εξέλιξη των τιμών προκύπτει ότι την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2022 καταγράφηκε άνοδος των τιμών τόσο στα τρόφιμα όσο και στα μη τρόφιμα με τη δεύτερη κατηγορία να είναι αυτή στην οποία παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις. Στα τρόφιμα οι ανατιμήσεις την εβδομάδα αυτή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 ήταν της τάξης του 1% μεσοσταθμικά με σημαντικές, όμως, ανατιμήσεις 3% στα γαλακτοκομικά και στα συσκευασμένα τρόφιμα και 2% στα αναψυκτικά και ροφήματα. Η μοναδική κατηγορία στην οποία καταγράφεται μείωση τιμών 2% είναι στα αλκοολούχα ποτά. 

Στα μη τρόφιμα η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική. Μεσοσταθμικά οι αυξήσεις τιμών είναι 11% με την κατάσταση, μάλλον, να επιδεινώνεται το επόμενο διάστημα δεδομένου ότι αναμένονται ανατιμήσεις σε απορρυπαντικά καθώς και σε είδη ατομικής περιποίησης.

Στα Τρίκαλα, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, η κατάσταση είναι απελπιστική με τους-πολλούς-συνταξιούχους να μην μπορούν πια να προμηθευτούν ούτε τα βασικά αγαθά. Παράλληλα έρχονται οι απίστευτες αυξήσεις στην ενέργεια, αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο έφτασε στα 1.21 €/λίτρο στα Τρίκαλα!!!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης