Τοπικά

Σπεύδουν να βάλουν… πετρέλαιο οι Τρικαλινοί

Χαμός από παραγγελίες στα πρατήρια υγρών καυσίμων και στους προμηθευτές των Τρικάλων με την τιμή να διαμορφώνεται για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1.34 €. Δεδομένου ότι πέρυσι η χρονιά έκλεισε στα 1.55 € είναι πολλοί αυτοί που εκμεταλλεύονται τη σχετικά χαμηλότερη τιμή για να γεμίσουν τις δεξαμενές. Εντωμεταξύ η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

 

 

Έτσι, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις και στο τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή, η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου.

Αναφερόμενος στις αλλαγές σε σχέση με το επίδομα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα δοθεί προκαταβολή σε όσους πήραν και πέρσι το βοήθημα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το 1/3 του επιδόματος θέρμανσης (δηλαδή 150 εκατ. ευρω) θα εκταμιευθούν μέχρι το τέλος του χρόνου με την μορφή προκαταβολών. «Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος», είπε. «Μιλάμε για πάνω από μισό δις ευρώ βοήθεια στα νοικοκυριά για την θέρμανση, από το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση του πετρελαίου. Σε κάθε περίπτωση θα έχουν δοθεί 150 εκατομμύρια ευρώ από το επίδομα στους πολίτες για το επίδομα θέρμανσης μέχρι το τέλος του έτους και άλλα τόσα για την επιδότηση του πετρελαίου», σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά με την επαναφορά της επιδότησης των 15 λεπτών του ευρώ στην τιμή του πετρελαίου κίνησης στην αντλία των βενζινάδικων, που σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ επίκειται να υιοθετηθεί εκ νέου από την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «εξαντλήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο με μια σειρά από μέτρα. Αξιολογήσαμε τις προτεραιότητες. Θα αξιολογηθεί εάν μελλοντικά θα επανέλθει το μέτρο της επιδότησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης