Τοπικά

Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του σχεδίου ανάκαμψης ζητάει ο Χατζηγάκης

Τα 32 δις € που θα χορηγηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας και θα διατεθούν μέσω του Ελληνικού Σχεδίου ανάκαμψης, αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να θέσει υψηλούς στόχους και να αποκτήσει μια σύγχρονη οικονομία. Αν μάλιστα αναλογιστούμε  ότι τα κεφάλαια αυτά μπορούν να φτάσουν δυνητικά τα 72 δις μέσα την μόχλευση (leverage) που μπορούμε να αντλήσουμε, αντιλαμβανόμαστε τις προοπτικές που ανοίγουν για τη χώρα μας.

 

 

Ήδη η κυβέρνηση προχώρησε στην έναρξη της επένδυσης του Ελληνικού με τον επενδυτή να βάζει τα πρώτα 300 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει συνολικά τα 8 δις ευρώ  – η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ελλάδας – και να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου και 75.000 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του. Επίσης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει την Γραμμή 4 του Μετρό που θα είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην χώρα τα επόμενα χρόνια.

 

Εκτός, όμως, από τα μεγάλα έργα, το κλειδί της επιτυχίας του σχεδίου ανάκαμψης είναι η διάχυση των κεφαλαίων έτσι ώστε να στηριχτεί όσο τον δυνατόν περισσότερο η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας. Και δεν είναι μόνο ότι οι μικρομεσαίοι αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων στην χώρα απασχολώντας το 87% του εργατικού δυναμικού. Είναι, επίσης, οι επιχειρήσεις που με την δημιουργικότητα και την καινοτομία τους, παρά τα τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια, συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή την μέση ελληνική οικογένεια και να στηρίζουν την εθνική οικονομία με τους φόρους τους. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να ενισχύσουμε πρωτίστως για να έρθει η ανάπτυξη και να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης