Τοπικά

Στα κάγκελα οι Τρικαλινοί εστιάτορες με την Κυβέρνηση-Συνάντηση Ηλιάδη-Καββαθά

Για “Κυβερνητική αμηχανία και η απουσία σοβαρού σχεδιασμού”   μιλάνε οι άνθρωποι της εστίασης με αφορμή  την εξαγγελία των νέων μέτρων της Κυβέρνησης.

 

Είναι δεδομένη η σύγχυση που έχει προκληθεί για το πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, καφέ και ταβέρνες, ως “μεικτά” ή αμιγώς covid-free, πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα, αλλά και πως θα υποχρεωθούν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες να εκτελούν χρέη… ελεγκτών.

“Είναι προφανές πια  ότι η Κυβέρνηση μας χρησιμοποιεί ως έμμεσο μοχλό πίεσης για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί χωρίς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες της εστίασης” λέει στο trikalavoice.gr ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καφετεριών Τρικάλων Γιώργος Ηλιάδης, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά. Ο ίδιος συμπληρώνει: “Όλος ο τραγέλαφος της Κυβέρνησης συνοψίζεται στο… παρακάτω ανέκδοτο:

“- Παρακαλώ μία κράτηση για 8 άτομα θα ήθελα.
Είμαστε 2 εμβολιασμένοι μη καπνίζοντες, 2 μη εμβολιασμένοι καπνίζοντες, ένας εμβολιασμένος που καπνίζει, ένας μη εμβολιασμένος που δεν καπνίζει και 2 παιδιά.
Τι εννοείτε παραιτήθηκε ο maitre?…»

Φαντάζει πραγματικά σοκαριστικό να καλούμαστε να αναλάβουμε μια κοινωνική και πολιτική ευθύνη διαχωρισμού της πελατείας μας και πραγματικά ό,τι και αν επιλέξει η κάθε επιχείρηση, θα στοχοποιηθεί από αυτήν (πελατεία) η οποία, είτε δεν θα αισθάνεται ασφαλής, είτε θα αισθάνεται αποκλεισμένη και αυτό θα πλήξει καθοριστικά τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας. 

Ο διαχωρισμός των μαγαζιών μας σε αμιγή και μεικτά είναι μια κυβερνητική πρόταση εντελώς αντίθετη στην αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η οποία αποτελεί αυτοτελές ανθρώπινο δικαίωμα και πραγματικά καλούμαστε σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες για όλους, να αναλάβουμε και ρόλο χωροφύλακα και ιατρικού επιτηρητή. Είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τέτοια μέτρα φτιαγμένα κυριολεκτικά από «μεταρρυθμιστές αλα κάρτ», εντελώς πρόχειρα, ανεδαφικά, αποτελώντας ένα ακόμα επιτελικό φιάσκο του περίφημου επιτελικού κράτους της κυβερνησης που οδηγείται από γκάφα σε γκάφα”. 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης