Ροή Τοπικά

Στα Μετέωρα ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας (video-φώτο)

Την περιοχή μας επισκέπτεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας János Áder.

Ο Ούγγρος Πρόεδρος συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο  του Arraiolos Group (μη εκτελεστικών Αρχηγών Κρατών) που διεξήχθη στην Αθήνα και μετά το επίσημο δείπνο της Παρασκευής επέμεινε, όπως ο ίδιος είπε, στους διπλωμάτες και στους συνεργάτες να επισκεφτούν τα Μετέωρα. Ο ίδιος είχε επισκεφτεί τα Μοναστήρια των Μετεώρων πριν 37 χρόνια και έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από την οργάνωσή τους, όσο και από την περιοχή.

Το πρωί της Κυριακής, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, ο János Áder με τη συνοδεία του επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Έγιναν δεκτοί από τον αδελφό της Μονής, Ιερομόναχο Βενέδικτο, ο οποίος τους εξιστόρισε εν συντομία το χρονικό κατασκευής, ίδρυσης και λειτουργίας της Μονής και ακολούθως ξεναγήθηκαν στο εντυπωσιακό νέο σκευοφυλάκιο αυτής από τον υπεύθυνό της, Αλέξανδρο Σχορτσιανίτη.

Η επίσκεψη έκλεισε με περιήγηση στους εσωτερικούς χώρους της Μονής και το Καθολικό αυτής, καθώς και την παράθεση της παραδοσιακής φιλοξενίας (κέρασμα) από τον ίδιο τον Ηγούμενο της Μονής Βαρλαάμ, γέροντα Ισίδωρο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης