Ροή Τοπικά

Στα Τρίκαλα για βότανα, ο ιδρυτής της Apivita

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με την πρωτοπόρα ελληνική εταιρεία, για αξιοποίηση των βοτάνων του Κόζιακα. Μάλιστα όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  το πρωί της Τετάρτης δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και η αντιδήμαρχος Ελένη Πούλιου συνόδευσαν τον ιδρυτή της Apivita  Νίκο Κουτσιανά, στα ριζά του Κόζιακα για να δουν μαζί τις ποικιλίες βοτάνων και αρωματικών που φύονται εκεί.

Ο Δήμος Τρικκαίων προτίθεται να αξιοποιήσει τις ποικιλίες αυτές των βοτάνων δημιουργώντας μάλιστα το σύγχρονο Ασκληπιείο στο παλιό Δημαρχείο Κόζιακα.

Ο κ. Κουτσιανάς, μεταφέροντας την εμπειρία του, τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει πρώτα η καταγραφή των αναγκών της αγοράς, ώστε στη συνέχεια α διαμορφωθεί αναλόγως το δίκτυο παραγωγής και το δίκτυο πωλήσεων. Αυτή η εμπειρία συνταιριάζει με τη διάθεση του Δήμου, ο οποίος υλοποιεί το πρωτοπόρο εγχείρημα για δημιουργία ενός «Ψηφιακού Ασκληπιείου», δίπλα από το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» με τα γεωργικά clusters να ενισχύουν την τοπική γεωργική παραγωγή για νέους αγρότες.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται, καθώς το εγχείρημα αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή στη χώρα ποικίλλων δράσεων για την αναβίωση των θεραπειών του πρώτου γιατορύ της ανθρωπότητας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης