Τοπικά

Στα Τρίκαλα η υφυπουργός Παιδείας-Επισκέφτηκε σχολεία

Από αριστερά προς δεξιά διακρίνονται οι: Σωτήρης Βουσιόπουλος Διευθυντής του 9ου Δ.Σ. Τρικάλων, Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας, Χρήστος Τρικάλης Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Βασιλική Ζιάκα Περιφερειακή Δ/τρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Καπανιάρης Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σχολεία που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία.

 

Στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στο Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων και το  30ο Νηπιαγωγείο, περνώντας κι από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων που βρίσκεται απέναντι από το 30ο Νηπιαγωγείο στην οδό Κατσιμήδου. Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Τρικάλη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου Σωτήρης Βουσιόπουλος, και συζήτησε μαζί τους για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου: «Σκοπός της παρουσίας της Υφυπουργού Παιδείας στη Θεσσαλία, ήταν η αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη σχετικά με την κατάσταση των σχολείων, τις ζημιές και τις καταστροφές που έχουν υποστεί υποδομές, κτήρια και εξοπλισμός. Για τις επισκευές των σχολικών κτηρίων η ευθύνη και η αρμοδιότητα ανήκει στους οικείους Δήμους, από τους οποίους και αναμένεται εκτίμηση της κατάστασης και ενημέρωση για τον άμεσο προγραμματισμό των εργασιών επισκευής, που θα καθορίσει και την έναρξη της σχολικής χρονιάς που μετατέθηκε για τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας.

 

Η κα Μακρή, που από τις επισκέψεις της  αποκόμισε σαφή εικόνα του μεγέθους της πρωτόγνωρης καταστροφής, μετέφερε τη διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας για ολοκληρωμένο σχέδιο, συντονισμένες και τάχιστες ενέργειες προκειμένου η σχολική χρονιά να ξεκινήσει και στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας χωρίς ελλείψεις σε βιβλία, που καταστράφηκαν, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, σε σχολικά υλικά και μαθητές και εκπαιδευτικοί να μπουν στις τάξεις, όπου όλα θα ειναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης