Τοπικά

Στην Ήπειρο μαζί με τον Πρωθυπουργό ο Κώστας Σκρέκας

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο όπου παρουσίασε  το συνεκτικό σχέδιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την Περιφέρεια της Ηπείρου, καθώς και τις πολιτικές για τη θωράκιση της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση.

 

Ο κ. Σκρέκας, το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συσκέψεων με Παραγωγικούς Φορείς στα Ιωάννινα, από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και τον Πρόεδρο και Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Σκρέκας συμμετείχε στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια Ηπείρου στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιμέρους δράσεις που υλοποιούνται στη γειτονική Περιφέρεια της Ηπείρου, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα εκκινούμε άλλα πέντε προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης ύψους 1.2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα:

–          «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» για νοικοκυριά και αγρότες,

–          «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις»,

–          «Εξοικονομώ 2023»,

–          «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και

–          «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογράμμισε επίσης πως «έχουμε διαθέσει περισσότερα από 9 δισ. εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, από τα οποία μόλις τα 1,6 δισ. επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα προήλθαν από τον μηχανισμό ανάκτησης των υπερκερδών, τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ και τα έσοδα των δημοπρασιών αερίων του θερμοκηπίου». Ο κ. Σκρέκας συμπλήρωσε ότι «στηρίξαμε με αποφασιστικότητα και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πήρε σχήμα ενίσχυσης από την Ε.Ε. για να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις».

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει και πως η λύση για τη μείωση του κόστους ενέργειας είναι η θαρραλέα είσοδος των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα. Γι’ αυτό το θέμα επεσήμανε ότι «παρατηρείται αλματώδης πρόοδος στις ΑΠΕ τα 3 τελευταία χρόνια, με την εγκατάσταση 4 χιλ. MW, με 70% αύξηση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ», ενώ με την πολιτική που ακολούθησε η ελληνική Κυβέρνηση, «γλιτώσαμε 2 δισ. ευρώ σε εισαγωγές φυσικού αερίου».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης