Ροή Τοπικά

Στην επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα σημαντικό έργο για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την επέκταση του διδακτηρίου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.594.800 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

 

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες υλοποιούμε ένα έργο ουσίας που επιλύει το πρόβλημα της  κτιριακής υποδομής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο αριθμός των μαθητών είναι συνεχώς αυξανόμενος και το υπάρχον κτήριο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης. Γι’ αυτό προχωρήσαμε άμεσα τις διαδικασίες και σύντομα υπογράφουμε τη σύμβαση ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Το έργο

 

Το έργο αφορά στην επέκταση του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Το νέο κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.691,04 m2 που βρίσκεται εντός του οικοδομικού τετραγώνου που στεγάζεται σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ήτοι: ισόγειο λιθόκτιστο κτίριο συνολικής επιφάνειας 909,86 m2 και μικρό κυλικείο στην νοτιοανατολική γωνία του οικοπέδου.

 

Με την ενοποίηση των υπαρχόντων και των νέων κτιρίων προκύπτει ένα ολοκληρωμένο διδακτήριο σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα του διδακτηρίου, συνολικής επιφάνειας 1762,00 m2 και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, διοικητικούς χώρους, χώρους υγιεινής, αποθήκες, λεβητοστάσιο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης