Τοπικά

Στην κρίσιμη Σύνοδο για το Κλίμα στη Γλασκώβη Σκρέκας-Μητσοτάκης

Σε μια από τις πιο κρίσιμες Συνόδους για το μέλλον του πλανήτη, σε αυτή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) στη Γλασκώβη συμμετείχε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο Τρικαλινός υπουργός προετοίμασε το σύνολο των προτάσεων, κατ’ εντολή και σε συνεργασία με το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις δράσεις που έχει δρομολογήσει η ελληνική Κυβέρνηση για την ενεργειακή μετάβαση και την επίτευξη των κλιματικών στόχων μέχρι το 2030.

Στη νέα αυτή προσπάθεια που ξεκινάει για τη διάσωση του πλανήτη καταλυτικό ρόλο θα παίξει για τη χώρα μας ο νέος κλιματικός νόμος, τον οποίο θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη ο Κώστας Σκρέκας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι βασικές πρωτοβουλίες για την απολιγνιτοποίηση, τη διείσδυση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας καθώς και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από την ποντοπόρο ναυτιλία.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου η Ελληνική αποστολή παρουσίασε επίσης στα σχέδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αφορούν στην απανθρακοποίηση των ελληνικών νησιών, μετατροπή ορισμένων εξ αυτών σε «πράσινα νησιά», και δράσεις που θα οδηγήσουν σε μείωση κατά 10 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Γι’ αυτό το σκοπό την Παρασκευή ο Κώστας Σκρέκας θα μεταβεί στη Χάλκη μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να παρουσιάσει το σχέδιο για την μετάβαση του νησιού σε καθεστώς κλιματικής ουδετερότητας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Κώστας Σκρέκας επιστρέφοντας αργά χθες βράδυ από τη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Γλασκώβη δήλωσε: «Για την αυξανόμενη κλιματική κρίση και τις εκτεταμένες συνέπειές της, απαιτούνται γενναίες, μεγάλης κλίμακας και δραστικές ενέργειες, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Για ένα βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης