Τοπικά

Στην Κύπρο για σεμινάρια οι ξενοδόχοι των Τρικάλων

Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 24/5 και την Τρίτη 25/5, της τρέχουσας εβδομάδος, τα ενδιαφέροντα  σεμινάρια του Προγράμματος  Erasmus για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, τα οποία παρακολουθούν μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων με έδρα τα Μετέωρα, και  απλά μέλη τη Ενώσεως, στη Λεμεσό της Κύπρου.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες από ανθρώπους του τουρισμού και των Ξενοδοχείων, οι οποίοι μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Η Δευτέρα 24/5, περιελάμβανε ομιλία της Accessible Cyprus Travel Agensy, κ. Στέλλα Μιχαήλ, η οποία ασχολείται ενεργά με τον τομέα του τουρισμού ανθρώπων με κινητικά προβλήματα  και  ανέλυσε διεξοδικά, παρουσιάζοντας, κείμενα, φωτογραφίες και σχετικά βίντεο  για το θέμα: «Ποιος είναι ο ανάπηρος τουρίστας και το προφίλ του».

Η  κ. Μιχαήλ  αναφέρθηκε στις επιθυμίες των τουριστών με κινητικά προβλήματα αλλά και στο τι πρέπει να κάνουν οι ξενοδόχοι για να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Στο σεμινάριο της Δευτέρας, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος του  Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ.)  κ. Χρίστος Τσιαμπάζης ο οποίος καλωσόρισε την αποστολή και μίλησε για τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει άμεσα να αδράξουν τις ευκαιρίες για τον Προσβάσιμο Τουρισμό.

Μάλιστα ανέφερε πως μια ευρωπαϊκή έρευνα διαπίστωσε πως 142 δις ευρώ χάνονται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη, λόγω της κακής υποδομής σε ότι αφορά τα άτομο με αναπηρίες  και την τρίτη ηλικία.

Στον επίλογο του ο κ. Τσιαμπάζης ανέφερε το σλόγκαν του ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ.   με το οποίο έκλεισε την εισήγησή του και αυτό είναι:  “Ποιοτική και αειφόρος φιλοξενία για τον επισκέπτη, ποιότητα εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό.”

Την Τρίτη 25/5 το σεμινάριο περιελάμβανε ανάπτυξη του θέματος σχετικά με τους τυφλούς ανθρώπους – επισκέπτες που θέλουν να ταξιδέψουν με ασφάλεια, θέμα το οποίο ανέπτυξε εκ νέου η κ. Μιχαήλ προβάλλοντας  φωτογραφίες και βίντεο από βιωματικές  προσεγγίσεις περνώντας τα μηνύματα στους ξενοδόχους, για το πώς πρέπει να υποδέχονται και να προσεγγίζουν τους ανθρώπους που δε διαθέτουν όρασή , αλλά και τους συνοδούς τους.

Τα ενδιαφέρονται και χρηστικά σεμινάρια για του ξενοδόχους  συνεχίζονται καθημερινά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης