Τοπικά

Στην παρουσίαση της Ακαδημίας Μελετών Αγίων Μετεώρων ο Αβραμόπουλος

Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου τεύχους του επιστημονικού οργάνου της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων με τίτλο «Ανάλεκτα Σταγών και Μετεώρων».

 

Στην εκδήλωση, που έγινε στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και ο διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων, δρ Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Τη συζήτηση συντόνισαν η Αγγελική Δεληκάρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, και η Αναστασία Δρανδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονική σύμβουλος του Μουσείου Μπενάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμπάκας Αθανάσιος Σινάνης και ο δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Θεμέλης.

Ο Λ. Αβραμόπουλος έγραψε σχετικά στο facebook:Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος από το γεγονός ότι παρουσιάστηκε απόψε η πρώτη πραγματία της “Ακαδημίας Θεολογικών και ιστορικών μελετών Αγίων Μετεώρων”, με τίτλο “Ανάλεκτα Σταγών και Μετεώρων”. Αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα εξωστρέφειας που επιχειρεί η Μητρόπολή μας και ταυτίζεται με το δικό μας όραμα για άνοιγμα στον Χριστιανικό κόσμο. Οφείλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για αυτό, κυρίως δε τον οραματιστή Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο, ο οποίος εμπνεύστηκε και ίδρυσε την Ακαδημία…”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης