Τοπικά

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Ηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου (φώτο)

Στον ιερό ναό του Αγίου Παϊσίου Ιωαννίνων τέλεσε χθες το πρωί 12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου το μυστήριο της θείας ευχαριστίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

 

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, Αρχιμανδρίτης Νήφωνας Καψάλης. Ο Πατριάρχης βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ στα Γιάννενα κατόπιν πρόσκλησης του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου ενώ από χθες στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο Αρχιεπίσκοπος.

Χθες το απόγευμα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του ιερού ναού Αγίου Παϊσίου. Κατά την προσφώνησή του ο μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στα Θυρανοίξια του ναού, στο μεγάλο αυτό γεγονός για την πόλη το οποίο συνδυάστηκε με την ευλογητική παρουσία του Παναγιωτάτου τον οποίο και ευχαρίστησε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πορεία για την ανέγερση του ναού. Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αγίου τον οποίο γνώριζε.

orthodoxiainfofoto.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης