Τοπικά

Στην Πύλη ο πρ. υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελος. Τι είπε για το φράγμα Μεσοχώρας

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας δέχτηκε στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης τον πρώην  Αναπληρωτή Υπουργό Περ/ντος και Ενέργειας και Τομεάρχης Περ/ντος-Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Ε.  κ. Σωκράτη Φάμελο, με παρόντες τους επικεφαλείς των δημοτικών Παρατάξεων κ. Θεοδ. Χήρα και Βαλάντη Τσιούτσια.

 

 

Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης κ. Κων/νος Ούτρας, κ. Χρήστος Ζιάκας, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή  Οικονόμου ,ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Νάκος ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και στελέχη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ .Ευθύμιος Ζάχος κ. Έφη Μπλαντζώνη, κ. Θεόδωρος Χήρας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Μπαλατσούκας.

Η συζήτησε άρχισε με το καλωσόρισμα  του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα στον κ. Φάμελο θέτοντας τρία φλέγοντα θέματα για την περιοχή του Δήμου Πύλης α) Το Φράγμα της Μεσοχώρας, το Φράγμα της Πύλης και το πρόβλημα των Ανεμογεννητριών.

Με την υλοποίηση των παραπάνω έργων τόνισε ο κ. Μαράβας θα αναπτυχθεί στο μέγιστο η Πύλη και όλη περιοχή.

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Φάμελο ο Δήμαρχος για την δρομολόγηση από τον Δήμο των Ενεργειακών Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στην συνέχεια τοποθέτηση έκανε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντ/σης κ. Χήρας  Θεόδωρος ζητώντας από τον κ. Φάμελο περισσότερη ενημέρωση για τα παραπάνω έργα κυρίως για δύο φράγματα.

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο κ. Τσιούτσιας επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της υλοποίηση των παραπάνω έργων , που ταλαιπωρούνται χρόνια τώρα, επίσης τόνισε την άμεση δημιουργία του οικισμού για την μετεγκατάσταση των κατοίκων.

Ο κ. Φάμελος αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων άρχισε την ομιλία του λέγοντας, ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Δήμο σας πάλι, πιάσατε όλα τα ζητήματα θα προσπαθήσω να συμβάλλω σύντομα πάνω σε αυτά.

Οι άνθρωποι της Τ.Α. αισθάνονται πολλές φορές ξένοι ειδικά με τις ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις που δεν ρωτήθηκαν.

Εκείνο που τόνισε  ήταν ότι το ζήτημα είναι γίνουν οι Δήμοι αυτόνομοι οικονομικά και να στελεχωθούν με την ανάλογη χρηματοδότηση.

Δεύτερον να γίνει φορολογική αποκέντρωση για να μην είναι έξω από τα Υπουργεία οι Δήμαρχοι.

Επίσης τόνισε ότι η ΑΕΠΟ πρέπει να προχωρήσει και να εγκριθεί από το ΣΤΕ με ήπια μετάβαση προς την Τοπική Κοινωνία και η μελέτη που εμείς κάναμε δεν είχε περιβαλλοντικό έλλειμα και κακώς απορρίφθηκε.

Τελειώνοντας τόνισε θέλουμε να γίνει το έργο με την αποκατάσταση των κατοίκων και καλούμε την Κυβέρνηση και την ΔΕΗ  να τρέξει το χρονοδιάγραμμα της υλοποίηση των έργων, ξεχωρίζοντας το θέμα της εκτροπής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης