Τοπικά

Στηρίζει τον “μητρικό θηλασμό” ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του Συλλόγου. Σε αυτή συμμετείχαν και η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων κα Ελένη Μητσιάδου , καθώς και οι μαίες του Κέντρου Υγείας Τρικάλων κα Μαρία Παπαβασιλείου και κα Αναστασία Νταϊλιάνη.

Συζήτησαν για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού αλλά και την  σπουδαιότητα ως εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο. Τις τελευταίες δεκαετίες μία πληθώρα κοινωνικοοικονομικών αιτιών οδήγησε τις μητέρες στην επιλογή υποκατάστατων μητρικού γάλακτος. Τα χαμηλά ποσοστά λοιπόν αποκλειστικού μητρικού θηλασμού που παρατηρούνται στην Χώρα μας, τα οποία επιβεβαιώνονται από τα τηρούμενα στοιχεία στο τμήμα ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας για την γονεϊκότητα του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, επιβάλουν τη συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης του πληθυσμού για τα οφέλη του.

Από την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ενημέρωσης προς τις επιχειρήσεις των Τρικάλων ώστε να δημιουργηθούν χώροι φιλικοί προς τις θηλάζουσες μητέρες, στα τοπικά εμπορικά καταστήματα.

Ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μπλουγούρας ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη και σημείωσε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τον μητρικό θηλασμό και αναγνωρίζει την σημασία του στην κοινωνία αλλά και την παγκόσμια υγεία των γυναικών και νεογνών. Κοινός σκοπός μας θα είναι να τονιστεί η σημασία του μητρικού θηλασμού στο ευρύ κοινό. Έτσι ώστε να προωθηθεί και να υποστηριχθεί  για να κατανοήσουν οι νέοι κυρίως, την εξαιρετική σημασία της φυσικής αυτής πρακτικής πριν γίνουν γονείς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης