Τοπικά

Στη μάχη με τον κορωνοϊό η “Αποκατάσταση”. Διέθεσε 19 κλίνες

Να ενισχύσει το σύστημα Υγείας των Τρικάλων και της Θεσσαλίας αποφάσισε η ιδιωτική κλινική “Αποκατάσταση” των Τρικάλων.

 

Για την απόφαση μίλησε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός:

 «Έχουν παραχωρηθεί 19 κλίνες από την κλινική ‘Αποκατάσταση’ στα Τρίκαλα, και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι αυτό τον Περικλή Στοφόρο. Πήραμε την απόφαση αυτή όταν ήρθε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Γκάγκα τη Δευτέρα και αξιολογήσαμε την κατάσταση, και μας έδωσε την έγκριση του Υπουργείου. Είναι μια ξεχωριστή πτέρυγα που μας εξασφάλισε ο κ. Στοφόρος, με πλήρη εξοπλισμό και προσωπικό που ο ίδιος προσέλαβε. Από αύριο κιόλας θα είναι διαθέσιμη αυτή η πτέρυγα».

 

Μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο ιδιοκτήτης της κλινικής ‘Αποκατάσταση’ Περικλής Στοφόρος, ανέφερε χαρακτηριστικά :

 «Είμαστε πάντα σε ενάργεια να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την τοπική μας κοινωνία. Θέλαμε να συμμετάσχουμε, το αποδεικνύουμε τόσα χρόνια με την παρουσία μας στο χώρο της υγείας στο Νομό μας, και τώρα πλέον που υπήρξε η πρόθεση από το κράτος να συμμετέχουμε δεν μπορούσαμε παρά να δείξουμε την προθυμία μας.

Αποφασίσαμε έτσι να διαθέσουμε τις 19 κλίνες, με θαλάμους αρνητικής πίεσης, παροχή οξυγόνου, πλήρες ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε το σύστημα υγείας. Δεν είναι εγκαταστάσεις ΜΕΘ, μπορούμε όμως μέχρι και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση αν χρειαστεί. Ήδη λειτουργούσαμε με επάρκεια σε προσωπικό, παρόλα αυτά προσλάβαμε άλλα 9 άτομα για την πτέρυγα αυτή.

Είμαστε έτοιμοι και άμεσα μπορούμε να διαθέσουμε τις κλίνες για όποτε μας ζητηθεί. Η συμφωνία μας είναι για μια τρίμηνη σύμβαση, ανανεώσιμη ανά μήνα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης