Τοπικά

Στη Ρωσία ο Σκρέκας, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη-Πούτιν (φώτο)

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού ο Τρικαλινός υπουργός είχε επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ και υψηλόβαθμα στελέχη αυτής. Ο Κώστας Σκρέκας συζήτησε με τον επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού τις προοπτικές της συνεργασίας των δύο πλευρών στην ενέργεια και ειδικότερα στην προμήθεια φυσικού αερίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση τέθηκε και το ελληνικό αίτημα για αλλαγή της φόρμουλας τιμολόγησης του εισαγόμενου φυσικού αερίου, ούτως ώστε να περιοριστεί το ποσοστό που καθορίζεται από τις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου (TTF) και παραπέμπουν σε όσα θα ειπωθούν στη συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gazprom παραδίδει ρεκόρ φυσικού αερίου στην Ελλάδα σε περίοδο 11 μηνών, περισσότερα από 3 δισ. κυβικά μέτρα. Πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ, η οποία υπερβαίνει το σύνολο της ποσότητας αερίου που παρέδωσε η Gazprom στη χώρα μας το 2020.

Δείτε ΕΔΩ  τι αναφέρει για τη συνάντηση Σκρέκα-Μίλλερ η Gazprom στην επίσημη σελίδα της.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης