Τοπικά

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος ο Λιούτας

Σε μια σημαντική συνεδρίαση τεσσάρων επιτροπών, συμπεριλαμβανομένης και της αρμόδιας Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, με θέμα τη στρατηγική για τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

 

Στη συνεδρίαση αυτή μάλιστα παρευρέθηκε και μίλησε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο ρόλος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος είναι ιδιαιτέρως σημαντικός, ιδιαιτέρως επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι στόχοι της προστασίας του περιβάλλοντος, της αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής και της άνθισης της βιοποικιλότητας, έχουν ιδιαίτερα υψηλή θέση στην κυβερνητική ατζέντα, ενώ αποτελούν και πρωταρχικούς στόχους του ίδιου του Πρωθυπουργού.

 

Το ζήτημα της αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, λόγω της κλιματικής αλλαγής, συζήτησαν μάλιστα πρόσφατα και κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Τρικαλινός Βουλευτής και ο Πρωθυπουργός.

 

Η περιοχή μας έχει πληγεί βαριά από ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, από τον πρόσφατο παγετό και βεβαίως από τη θεομηνία του Ιανού τον περασμένο Σεπτέμβρη.

 

«Πρόκειται για φαινόμενα, τα οποία έπληξαν τους παραγωγούς και την πρωτογενή μας παραγωγή σε τεράστιο βαθμό και ανέδειξαν την κρίσιμη ανάγκη για μια αντιπλημμυρική ασπίδα», δηλώνει ο κ. Λιούτας μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις του.

 

Ειδικότερα πάνω σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, ο Θανάσης Λιούτας, σε τοποθετήσεις του κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τονίζει πάντα και επισταμένως την ανάγκη για άμεση δρομολόγηση και υλοποίηση των φραγμάτων στον τόπο μας (ειδικότερα τα φράγματα της Μεσοχώρας, του Νεοχωρίτη και της Πύλης). Το ίδιο μάλιστα ζήτημα συζήτησαν εκτενώς και με τον Πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντησή τους.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης