Τοπικά

Στις πληγείσες εκτάσεις των Μ. Καλυβίων Σκρέκας-Μιχαλάκης

Δίπλα στους παραγωγούς των Μεγάλων Καλυβίων βρέθηκε ο Κώστας Σκρέκας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τη νεροποντή που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

 

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε την έκταση των καταστροφών στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, επικοινώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο άλλωστε θήτευσε ως Υφυπουργός και υπογράμμισε πως «θα προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για να παραμείνουν στα χωράφια και να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους».

Ο κ. Σκρέκας από τα Μεγάλα Καλύβια, δήλωσε: «Δυστυχώς είχαμε ένα έκτακτο καιρικό  φαινόμενο αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης  που χτυπάει καθημερινά την πόρτα μας, με συνέπεια μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. Επισκέφτηκα τις πληγείσες περιοχές όπου διαπίστωσα ότι πραγματικά οι ζημιές είναι μεγάλες. Ήδη έχουν καταφτάσει τα  συνεργεία του ΕΛΓΑ για να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις. Έχω μιλήσει με το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων για να προωθηθεί η διαδικασία προκειμένου να αποζημιωθούν γρήγορα οι παραγωγοί. Θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουν οι παραγωγοί στα χωράφια και να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους αφού λόγω αυτής της καταστροφής, θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά φέτος για τους αγρότες».

Τις πληγείσες καλλιέργειες στα Μεγάλα Καλύβια επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης

Στα Μεγάλα Καλύβια βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, όπου οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές μετά και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Η ισχυρή βροχόπτωση της περασμένης Τρίτης, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στην περιοχή των Μεγάλων Καλυβίων, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους αγρότες.

Κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στις συνεχείς βροχοπτώσεις το τελευταίο δίμηνο, που έχουν προξενήσει προβλήματα στον αγροτικό κόσμο σε όλο το Νομό.

«Δεν έχουμε μόνο σήμερα πρόβλημα στα Μεγάλα Καλύβια. Εδώ και 60 ημέρες βρέχει συνέχεια σε όλο το Νομό Τρικάλων, σε Φωτάδα, Κάτω Ελάτη, Βασιλική και Νομή. Σήμερα, επισκέφθηκε την περιοχή η επόπτρια του ΕΛΓΑ μαζί με το συνεργείο για να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.

Υπάρχει πρόβλημα για το βαμβάκι, για το καλαμπόκι, για τα σιτηρά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες και για καπνά. Γίνονται συνεχώς αναγγελίες. Πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά η Πολιτεία θα σκύψει στο πρόβλημα, όπως γίνεται πάντα. Το βαμβάκι έχει μείνει 30 ημέρες πίσω και βλέπουμε ότι δύσκολα θα καλλιεργηθεί και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξει ζήτημα για τους παραγωγούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Παράλληλα, επισήμανε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, κάνοντας ότι είναι δυνατόν από την δική τους πλευρά, για να τρέξουν οι διαδικασίες και να μπορέσουν να λάβουν τις αποζημιώσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης