Τοπικά

Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα Τρίκαλα

trikalavoice.gr

Αύριο φτάνουν τα εμβόλια στη Θεσσαλία και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισα όπου έχουν στηθεί δυο εμβολιαστικά κέντρα.

Στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών, στα Νοσοκομεία των Τρικάλων, της Καρδίστας και του Βόλου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας.

Από την 5η ΥΠΕ που είναι και η αρμόδια για τον σχεδιασμό και τις τελικές αποφάσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας, ως εμβολιαστικά κέντρα έχουν επιλεγεί και θα λειτουργήσουν:

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Το Κ.Υ. αστικού τύπου Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ)

Το Κ.Υ.Καλαμπάκας

Το Κ.Υ. Πύλης

 Το Κ.Υ. Φαρκαδόνας

1η ΤΟΜΥ Τρικάλων (ωράριο 08.00-15.00)

Το Περιφερειακό Ιατρείο Κονισκού

Το Περιφερειακό Ιατρείο Κλεινού

Το Περιφερειακό Ιατρείο Οξύνειας

Το Περιφερειακό Ιατρείο Διαλεχτού

Το Περιφερειακό Ιατρείο Μουριάς

Το Περιφερειακό Ιατρείο Ζηλευτής

Η λειτουργία όλων των εμβολιαστικών κέντρων θα είναι 12ωρη (με εξαίρεση την ΤΟΜΥ) και συγκεκριμένα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το προσωπικό θα είναι μοιρασμένο σε δύο βάρδιες.

Το εμβόλιο θα φυλάσσεται στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Καρδίτσας και από εκεί θα γίνεται η διανομή προς στα εμβολιαστικά κέντρα της  5ης ΥΠΕ. Η φύλαξη του θα γίνεται σε ειδικά ψυγεία καθώς χρειάζεται θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου και θα μεταφέρεται από ειδικές εταιρίες που μεταφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης