Ροή Τοπικά

Στον αέρα Τρικαλινές επιχειρήσεις, λόγω Αναπτυξιακού Νόμου

Η σημαντική καθυστέρηση στους ελέγχους προόδου εργασιών όσων εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο, οδηγεί τις επιχειρήσεις σε ασφυξία.

Συγκεκριμένα και λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των ελέγχων προόδου εργασιών, εκτιμάται ότι  οι επιχειρήσεις είναι αδύνατο να ολοκληρώσουν έως το τέλος του 2018 τα επενδυτικά προγράμματα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου – Ν. 3299/04, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ανάκληση των επενδύσεων και επιστροφή της επιχορήγησης που εισέπραξαν ως ενδιάμεση δόση.

Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε όλο αυτό το διάστημα ο αναπτυξιακός  νόμος προκαλεί προβλήματα σε πολλές επιχειρήσεις, ενώ λειτουργεί αποτρεπτικά για νέες επενδύσεις.

Η ολοκλήρωση των επενδυτικών προγραμμάτων του Ν.3299/04 προβλέπεται το αργότερο έως τις 31/12/2018 και θα απαιτηθεί πλήθος ελέγχων προόδου εργασιών ώστε να είναι δυνατή η καταβολή της επιχορήγησης. Με τα μεγάλα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες ελέγχου προόδου εργασιών, θεωρείται αδύνατη η ολοκλήρωση και η πληρωμή των επενδύσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι επενδύσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν είναι αυτές που υλοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα (10 ετών και άνω) και λόγω της κρίσης παρατηρήθηκαν δυσκολίες ιδίως όσον αφορά την πρόσβαση σε τραπεζική  χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας ολοκλήρωσης προβλέπεται ανάκληση των επενδύσεων  και επιστροφή της επιχορήγησης που εισέπραξαν ως ενδιάμεση δόση. Είναι δεδομένο ότι αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για τις επιχειρήσεις αλλά και για την περιφερειακή οικονομία γενικότερα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης