Τοπικά

Στον Αγιασμό στο Δ.Σ. Διάβας ο διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι, σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) με τον καθιερωμένο αγιασμό.

 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τους 7.338 μαθητές χωρίς ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.

Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης παρευρέθηκε κατά την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπάκας, 2ο , 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και στο 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Διάβας.

Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Δ.Σ. Διάβας τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουτίνας.

Ο Διευθυντής απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, τονίζοντας πως βρισκόμαστε στην έναρξη ενός νέου συναρπαστικού ταξιδιού προς τη γνώση και τη δημιουργία. Η κάθε χρονιά είναι εξ΄ ορισμού μια δύσκολη χρονιά, καθώς έχει να αντιμετωπίσει γνωστές αλλά και άγνωστες δυσκολίες.

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να στιγμάτισε τις τελευταίες χρονιές τις ζωές μας, όμως μας δίδαξε πως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ατομική ευθύνη και με κοινωνική ευαισθησία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις.

Η εκπαιδευτική μας κοινότητα είναι καθόλα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες που προκύπτουν μέσα από έναν συνεχή, αδιάλειπτο αλλά και όμορφο αγώνα που δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη ζωή μας. Η έγκαιρη και συστηματική προετοιμασία και ο σωστός προγραμματισμός έχουν ως αποτέλεσμα την δυνατότητα να υποστηρίξουμε με τον προσφορότερο τρόπο τη λειτουργία του Σχολείου μέσω της διαρκούς συνεργασίας με τις τοπικές μας Αρχές, τις Σχολικές Επιτροπές και τους φορείς της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Αγαπητά μας παιδιά, ο δρόμος προς την επιτυχία είναι κοπιαστικός και απαιτεί θυσίες, να θυμάστε όμως πως  με προσήλωση και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο, έχοντας ελπίδα, αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση. Εύχομαι ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά να είναι για όλους σας ένα πραγματικό ταξίδι γνώσης, το οποίο θα ικανοποιήσει κάθε σας προσδοκία και θα σας δώσει τη δυνατότητα να οικοδομήσετε αξίες και αρχές.

Αγαπητοί συνάδελφοι, έχοντας γνώση των πολλαπλών σας ρόλων και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζετε καθημερινά στις σχολικές σας μονάδες, δηλώνω την στήριξη και την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό σας.

Αγαπητοί γονείς, καταβάλλεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να κυλήσει ομαλά και παραγωγικά αυτή η νέα σχολική χρονιά. Τα κενά  στις σχολικές μονάδες έχουν ήδη καλυφθεί στο σύνολό τους και έτσι τα σχολεία μας ξεκινούν με πλήρες πρόγραμμα και χωρίς προβλήματα αναφορικά με το διδακτικό προσωπικό.

Σας διαβεβαιώνουμε τόσο προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, πως θα βρισκόμαστε πάντα  στη διάθεση των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και φορέων της κοινωνίας γενικότερα για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει αλλά και για προτάσεις και συνέργειες, με γνώμονα και στόχο την αγάπη για την αληθινή πρόοδο και για ένα καλύτερο μέλλον, το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Καλή, δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία σε όλους!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης