Τοπικά

Στον Κωστή Χατζηδάκη για τους δασικούς χάρτες ο Θανάσης Λιούτας

Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», εισάγονται ρυθμίσεις που διορθώνουν στρεβλώσεις αναφορικά με τους δασικούς χάρτες. Ειδικότερα με το παρόν νομοσχέδιο διορθώνονται αυτεπαγγέλτως από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ οι δασικοί χάρτες που περιελάμβαναν εκτάσεις που είχαν αποχαρακτηριστεί ως δασικές με πράξεις πριν το 1975.

Την εξέλιξη αυτή, ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντηση εργασίας που είχε πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου, πριν η χώρα – για λόγους θωράκισης της δημόσιας υγείας – μπει σε διαδικασία απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Τρικαλινός βουλευτής υπογράμμισε την κρίσιμη σημασία της διόρθωσης των δασικών χαρτών, καθώς και τη μεγάλη σημασία των ρυθμίσεων που εισάγονται για την ταχεία εξέταση των αντιρρήσεων που έχουν κατατεθεί. Ο κ. Λιούτας ειδικότερα είχε τονίσει ότι, «Ήταν άδικο τόσοι πολλοί παραγωγοί να χάνουν τις αποζημιώσεις τους, ενώ δεν έφεραν καμία απολύτως ευθύνη. Αυτό έπρεπε να διορθωθεί και διορθώθηκε».

Παράλληλα οι δυο άνδρες μίλησαν για το μεγάλο και πολύτιμο αναπτυξιακό πρόσημο που φέρει ο συγκεκριμένος νόμος του Υπουργείου στο σύνολό του. Το γεγονός ότι οι γρήγοροι ρυθμοί αδειοδότησης θα προσελκύσουν τη διεθνή επένδυση στη χώρα μας και θα έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος για όλη την ελληνική κοινωνία, τονίστηκε έντονα από κοινού.

 

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε επίσης το γεγονός, ότι στη διάρκεια της συζήτησης ο Θανάσης Λιούτας έθεσε επί τάπητος και τη μεγάλη ανάγκη της υλοποίησης των φραγμάτων νερού στον Νομό μας. Πάνω στο ζήτημα αυτό ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Λιούτας συμφώνησαν να έχουν τακτική και άμεση επικοινωνία, ώστε η πολιτική νερού στον τόπο μας πολύ γρήγορα να βρει τον δρόμο της υλοποίησης και να οδηγήσει σε προστασία των παραγωγών μας και της τοπικής μας κοινωνίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης