Ροή Τοπικά

Στον κ. Θεόκλητο το γάντι για τον τίτλο των «Σταγών»

Συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα η Ιεραρχία, με ανοιχτό το θέμα για τον τίτλο των Σταγών (σ.σ. αν πρέπει να απαλειφθεί από τη Μητρόπολη Τρίκκης).

Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr  προ ημερών (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) επιτροπή που έχει συσταθεί στην Καλαμπάκα απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή, άκρως εμπιστευτική, τόσο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, όσο και στο σύνολο τον Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέσα από την επιστολή γίνεται εξιστόρηση των γεγονότων των τελευταίων χρόνων και τεκμηριώνεται νομιμοκανονικά και εκκλησιολογικά ότι δεν μπορούν να υφίστανται δυο Μητροπόλεις με ταυτόσημα ονόματα (Τρίκκης & Σταγών και Σταγών & Μετεώρων), καθώς η εκάστη Μητρόπολη είναι μια και μόνη Καθέδρα. Μέσα από την κατάθεση  στοιχείων και ιστορικών δεδομένων, τα μέλη της επιτροπής αναφέρονται στη πορεία της Μητρόπολης Σταγών στο διάβα των αιώνων και τη συνεισφορά της στον Ορθόδοξο κόσμο.

Οι Καλαμπακιώτες ζητούν να τεθεί το ζήτημα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης σύγκλησης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (2-5 Οκτωβρίου) στην αποκατάσταση της «Εκκλησιαστικής τάξης και Δικαιοσύνης», προειδοποιούν δε πως αν αυτό δεν συμβεί θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο το θέμα στην Ιεραρχία δικαιούται να το φέρει είτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (δύσκολα) ή ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος, ως ο μόνος που έχει έννομο λόγο και συμφέρον. Ο κ. Θεόκλητος πάντως δεν έχει δείξει τέτοια διάθεση ως τώρα, δίχως να αποκλείεται να αλλάξει στάση τη τελευταία στιγμή. Αλλιώς είναι πιθανό να ζήσουμε το παράλογο του πράγματος να προσφεύγει το ποίμνιο στο ΣτΕ για τον τίτλο των «Σταγών», δίχως την επίσημη στήριξη του Δεσπότη του.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης