Τοπικά

Στον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Τον Τρικαλινό Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα επισκέφθηκαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν στην Αθήνα.

 

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τους Τρικαλινούς μαθητές για τις δραστηριότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές τους για θέματα που τους απασχολούν, για την εκπαιδευτική τους ζωή και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Οι μαθητές γέμισαν τις αίθουσες του Yπουργείου με τη ζωντάνια που τους διακρίνει αλλά και με παραδοσιακές μουσικές από τη Θεσσαλία. Οι νέοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ξεδίπλωσαν το ταλέντο αλλά και την αγάπη τους στην παράδοση και τα τραγούδια του τόπου τους.

Η συναισθηματική σύνδεση των μαθητών και των καθηγητών τους με τον πολιτισμό και την ιστορία των Τρικάλων και ολόκληρης της Θεσσαλίας ήταν εντυπωσιακή. Οι αξίες της παραδοσιακής κληρονομιάς συνδέουν όλες τις γενιές με τις ρίζες του τόπου τους. Είναι οι αξίες που θα τους συνοδεύουν στο μέλλον. Είναι ένας τρόπος να διατηρείται η πολιτιστική κληρονομιά ζωντανή και να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης