Ροή Τοπικά

Στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη ο Θ. Λιούτας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Βουλευτή Τρικάλων, Θανάση Λιούτα και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαΐου στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Λιούτας αρχικά ζήτησε από τον Υπουργό να αυξηθεί γενναία το ανώτατο πλαφόν ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των αγροτών και κτηνοτρόφων, προκειμένου όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι σε συντάξιμη ηλικία, να μπορούν να λάβουν τη σύνταξη.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι, «οι έντονες και απρόβλεπτες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, καταστροφές στις καλλιέργειες, η πανδημία, καθώς και η τρομακτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών και των κτηνοτρόφων κατά την περίοδο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν οδηγήσει στη μείωση του εισοδήματός τους, με συνέπεια να έχουν συσσωρευθεί μεγάλα ποσά χρέους.

Το υπάρχον ανώτατο όριο ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και γι’ αυτό τον λόγο πολλοί αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη».

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα, υπό το πρίσμα που του έθεσε ο κ. Λιούτας, και επιπρόσθετα ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι το όριο θα πρέπει να αυξηθεί γενναία, ώστε να απεγκλωβίσει αποφασιστικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, αναγνωρίζοντας τη δυσχερή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει όσοι βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, ο κ. Λιούτας με τον κ. Χατζηδάκη συζήτησαν επιπλέον και για την αύξηση του ορίου ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε να μπορούν να λάβουν και αυτοί τη σύνταξή τους.

Πρόκειται για ένα γεγονός, το οποίο όπως δήλωσε ο κ. Λιούτας, είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς τόσο ο πρωτογενής τομέας, όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημιές, λόγω της φοροεισπρακτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας το τελευταίο διάστημα.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης