Τοπικά

Στον υπουργό Λ. Οικονόμου για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο στα Τρίκαλα ο Γ. Ζιώγας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, αποκλειστικά για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη, είχε ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Γιώργος Ζιώγας.

 

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη της διαδικασίας που αφορά το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής του Ριζαριού με σκοπό να ανεγερθεί εκεί, σε δημοτική έκταση που παραχωρείται δίπλα από το ΚΤΕΛ, σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο φάκελος βρίσκεται στο στάδιο της γνωμοδότησης από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αμέσως μετά θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση και έκδοση ΦΕΚ. Προφανώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι συμβολαιογραφικές πράξεις μεταξύ του Δήμου Τρικκαιων και του Υπουργείου και στη συνέχεια αναζήτηση Χρηματοδότησης για την ανέγερση ενός σύγχρονου μεγάρου.

  Ο Γιώργος Ζιώγας δηλώνει σχετικά: «Δεν είναι δυνατόν να κατασπαταλούνται μηνιαία χιλιάδες ευρώ επι πολλά έτη για ενοικίαση Κτιρίων με σκοπό να Στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου και μάλιστα πολλές φορές τα κτίρια να μην είναι και τα απολύτως  κατάλληλα για την χρήση. Ένα νέο αστυνομικό Μέγαρο οραματιστήκαμε με τον δήμαρχο της πόλης μας Δημήτρη Παπαστεργίου και βήμα βήμα φτάνουμε επιτέλους στο τέλος της γραφειοκρατικής διαδικασίας . Ένα Μέγαρο που θα προσφέρει ασφαλές περιβάλλον για τους κρατούμενους , για αστυνομικούς υπαλλήλους και πολίτες που προσέρχονται για ιδιωτικές υποθέσεις». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που επιλέχτηκε θεωρείται και είναι στρατηγικό προσφέρει  άμεση πρόσβαση στην Εθνικές οδούς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης