Ροή Τοπικά

Στον υπουργό Τουρισμού ο Μπουτίνας-Αισιόδοξα μηνύματα

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,Γιάννης Μπουτίνας βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες σε προγραμματισμένες συναντήσεις σε ΕΟΤ και Υπουργείο Τουρισμού  .

Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Φραγκάκη και συζήτησαν θέματα και κοινές δράσεις ΕΟΤ και Περιφέρειας Θεσσαλίας , μια εξ αυτών η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (media trips) δημοσιογράφων από χώρες του εξωτερικού που επέλεξε ο Γιάννης  Mπουτίνας για να έλθουν στοχευμένα σε προορισμούς της Θεσσαλίας και να ασχοληθούν δημοσιογραφικά με αυτούς τους προορισμούς. Ο κ Φραγκάκης αφού εξήρε το έργο του Κώστα Αγοραστού και της Περιφερειακής Αρχής δεσμεύτηκε ότι στις δράσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού θα έχει προεξάρχοντα ρόλο η Περιφέρεια Θεσσαλίας . Μετά σε συνάντηση  με τα τμήματα Δημοσίων Σχέσεων και Εκθέσεων αναλύθηκαν όλες οι διεθνείς εκθέσεις που θα συμμετάσχει διαδικτυακά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον ΕΟΤ και η έλευση του γνωστού σεφ Gordon Ramsay από τα Μετέωρα , όπως και λεπτομέρειες για άλλες δράσεις που είχαν συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα . Αξίζει να αναφερθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στα Μετέωρα ο Gordon Ramsay για τα γυρίσματα της δημοφιλούς εκπομπής του μετά από γυρίσματα σε Χανιά , Μύκονο και Σαντορίνη .

Στη συνέχεια ο κ Μπουτίνας κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Τουρισμού όπου συνάντησε τη Γενική Γραμματέα κα Λοίζου και μετά τον Υπουργό κο Χάρη Θεοχάρη . Με τον Υπουργό συζήτησαν θέματα για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας , τα νεώτερα σχετικά με τις διμερείς συμφωνίες που έχει επιτύχει ο Υπουργός με διάφορες χώρες καθώς και θέματα σχετικά με τη στήριξη των επαγγελματιών και των ελληνικών νοικοκυριών στις καλοκαιρινές διακοπές , όπως τα προγράμματα ¨κοινωνικού τουρισμού¨ και ¨τουρισμού για όλους¨ . Παράλληλα έθεσε στον Υπουργό ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών και εργαζόμενων του τουρισμού για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο . Μετά σε συνεννόηση με τον Σύμβουλο του Υπουργού κ Πετρέα είχε όλο το χρόνο να συναντηθεί με πολλά τμήματα του Υπουργείου για διάφορα θέματα , των υγειονομικών πρωτοκόλλων , τις διεργασίες ανοίγματος των συνόρων και θέματα εκπαίδευσης .

Σημειολογικά στην προετοιμασία του ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας ,  οι επαφές είχαν θετική έκβαση και με δεδομένο το ήδη σχεδιασμένο και διαμορφωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,υπάρχει μια μικρή και συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική χρονιά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης