Τοπικά

Στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Θ. Λιούτας

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι μια σημαντική πολιτική, η οποία θα έχει μεγάλο όφελος για την ελληνική δημόσια και ιδιωτική οικονομία, αλλά και για τη ζωή των ίδιων των Ελλήνων».

 

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον αρμόδιο Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη και στον Τρικαλινό βουλευτή της ΝΔ Θανάση Λιούτα.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για το σημαντικό έργο που μέχρι αυτή την στιγμή έχει επιτευχθεί στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, καθώς και για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

 

Ο κ. Λιούτας είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον κ. Πιερρακάκη για το έργο του, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι πολιτικές, όπως για παράδειγμα η αρχή «Μόνον Άπαξ», με την οποία ο πολίτης θα καταχωρεί σε ένα αρμόδιο μητρώο ένα δεδομένο και το δεδομένο αυτό θα καταχωρείται αυτόματα και στα υπόλοιπα μητρώα του δημόσιου τομέα, είναι πολύ σημαντικές.

 

«Είναι κομβικές πολιτικές», σημείωσε ο Τρικαλινός βουλευτής, «καθώς βελτιώνουν καθοριστικά τη σχέση του πολίτη με το κράτος, μειώνουν τη γραφειοκρατία,

και τελικά επιταχύνουν τη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών, καθώς και των επιχειρήσεων».

 

Ο κ. Πιερρακάκης έχει σχετικά δηλώσει ότι με τη νέα πολιτική το δημόσιο θα παύει να ζητά πληροφορίες, τις οποίες ο πολίτης έχει ήδη δώσει.

 

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση αυτή, για την οποία επιφυλάχθηκαν και οι δυο άνδρες ότι θα συνεχιστεί άμεσα και στο μέλλον, ο κ. Λιούτας και ο κ. Πιερρακάκης, μοιράστηκαν την κοινή διαπίστωση ότι,  «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι μια σημαντική πολιτική, η οποία θα έχει μεγάλο όφελος για την ελληνική δημόσια και ιδιωτική οικονομία, αλλά και για τη ζωή των ίδιων των Ελλήνων».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης