Τοπικά

Στους χαλαζόπληκτους ο Λιούτας. Πιέζει για αποζημιώσεις

Μπήκε στα χωράφια των χαλαζόπληκτων ο Θανάσης Λιούτας και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη για να πάρουν έγκαιρα δίκαιες αποζημιώσεις.

Δίπλα στους χαλαζόπληκτους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες «χτυπήθηκαν» από την καταιγίδα, που έπληξε χωριά του Νομού, βρέθηκε ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας.

Ο κ. Λιούτας αμέσως μόλις επέστρεψε από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις στην Αθήνα βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές του Νομού, μπήκε μέσα στα χωράφια και διαπίστωσε τη μεγάλη έκταση της ζημίας. Ο ίδιος, ως γεωπόνος, εκτίμησε ότι η ζημιά είναι μεγάλη σε μια σειρά από καλλιέργειες (βαμβάκι, κηπευτικά, μηδική, καλαμπόκι κ.α.) και τηλεφώνησε επί τόπου στη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ζητώντας άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, όπως εξάλλου προβλέπεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Θανάσης Λιούτας στάθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις της χαλαζόπτωσης στις βαμβακοκαλλιέργειες, οι οποίες βρίσκονται μια ανάσα πριν τη συλλογή.

Οι βαμβακοπαραγωγοί, που όλους τους προηγούμενους μήνες μόχθησαν για τις καλλιέργειές τους, οι οποίες φέτος δείχνουν να έχουν ιδιαίτερα υψηλές στρεμματικές αποδόσεις, βρίσκονται σε απόγνωση αφού λόγω ακριβώς της χαλαζόπτωσης, ένα μεγάλο μέρος του βαμβακιού έχει πέσει στο έδαφος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συλλεχθεί. Ο βουλευτής Τρικάλων απευθυνόμενος στους πληγέντες παραγωγούς τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Θα παρακολουθεί την εξέλιξη της καταγραφής των ζημιών και εάν χρειαστεί, θα παρέμβει αμέσως για να πάρουν οι πληγέντες δίκαιες αποζημιώσεις στον χρόνο που πρέπει.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης