Ροή Τοπικά

Στο Αυγό στα 2.148 μ. ο ΟΠΟΠ

Η πρώτη ανάβαση της χρόνιας για τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης πραγματοποιήθηκε χθες  Κυριακή 30 Μαΐου. Στόχος η κορυφή Αυγό, ή οποία βρίσκεται στην νότια μεριά της Πίνδου. Η ομάδα, είχε ως σημείο συνάντησης το Δημαρχείο της Πύλης. Μετά από οδήγηση περίπου 40 λεπτών περίπου βρισκόμαστε στο σημείο εκκίνησης, το Λιβαδοχώρι, όπου εκεί μας περίμεναν 2 φίλοι από τη Θήβα.

Ξεκινήσαμε με όρεξη και καθώς η ομάδα προχωρούσε, τα μεγάλα πράσινα αλπικά λιβάδια του βουνού σε κάνανε να θες να περπατήσεις όλο και πιο ψηλά και η όποια κούραση υπήρχε,  την έδιωχνε μακριά η απίστευτη θέα.

Μετά από 1:30 ώρα περίπου η πρώτη μας στάση για φωτογραφίες, υγρά και λίγο φαγητό ήταν γεγονός. Σταματήσαμε απέναντι από την επιβλητική, χαρακτηριστική κόκκινη σάρα που κόβει την ανάσα. Ανεφοδιασμός τέλος και η ώρα για την τελική προσπάθεια έφτασε.

Μας χωρίζουν περίπου 350 από την κορυφή. Ο καιρός μας κάνει την χάρη για λίγο και φαίνεται πως ανοίγει. Κάθε βήμα απαιτεί προσπάθεια καθώς πλέον η κλίση είναι μεγάλη.

Είμαστε πλέον στην κορυφή. Σύντομη στάση καθώς ο καιρός από τα ανατολικά δείχνει απειλητικός. Βγάζουμε γρήγορα τις φωτογραφίες και παίρνουμε τον κατήφορο. Μετά από 6 ώρες βρισκόμαστε και πάλι στο Λιβαδοχώρι.

Για τον ΟΠΟΠ

Άγγελος Ζήσης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες  ΕΔΩ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης