Τοπικά

Στο Λουξεμβούργο ο Σκρέκας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε την Πέμπτη, 10 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans.

 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθετικής πρότασης για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που αφορούν στον κλάδο της ναυτιλίας. Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει το 58% της ευρωπαϊκής, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κλάδου προκειμένου οι ρυθμίσεις να είναι δίκαιες και αποτελεσματικές.

Συζητήθηκε επίσης η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών, που αφορά στη χρηματοδότηση έργων τα οποία θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους προς όφελος των πολιτών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανικών προϊόντων που εξάγονται σε τρίτες χώρες, οι οποίες δεν επιβαρύνονται με μέτρα χρέωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης έργων φυσικού αερίου, δεδομένου του ρόλου που θα διαδραματίσει ως αναγκαίου μεταβατικού καυσίμου τα επόμενα έτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης