Τοπικά

Στο Μαξίμου ο Λιούτας-Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαΐου, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα της συνάντησης υπήρχαν ζητήματα αναφορικά με συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους αγρότες του Νομού Τρικάλων και ευρύτερα της ελληνικής επικράτειας, καθώς και θέματα με έντονο αναπτυξιακό ενδιαφέρον πάνω στον πρωτογενή τομέα του τόπου μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιούτας αρχικά ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αυξηθεί το ανώτατο πλαφόν των ασφαλιστικών οφειλών για τους αγρότες, ώστε να βγουν στη σύνταξη.

Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι το όριο θα πρέπει να αυξηθεί, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι αγρότες στον τόπο μας, λόγω των εκτεταμένων ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και εξαιτίας των αντι-αναπτυξιακών πολιτικών που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν συσσωρεύσει πολλά χρέη. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά εγκλωβίζει τους αγρότες μας, οι οποίοι σε όλη τους τη ζωή έχουν εργαστεί πάρα πολύ σκληρά και έχουν στηρίξει αποφασιστικά το εθνικό ΑΕΠ της χώρας μας, καθώς και την τοπική μας κοινωνία.

Στη συνέχεια, ο Τρικαλινός Βουλευτής ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό τις προτάσεις του σχετικά με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα πάνω στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης στον τόπο μας. Ειδικότερα ο κ. Λιούτας τόνισε τη μεγάλη ωφέλεια που θα έχει μια πολιτική, η οποία θα μπορούσε να βασιστεί στους εξής τέσσερις άξονες:

στην πιστοποίηση των κτηνοτροφικών μας προϊόντων ως προϊόντων υγείας, στην ενίσχυση του διεθνώς ανταγωνιστικού – σε ζητήματα θρεπτικής αξίας – Ελληνικού Σιτηρεσίου, στην αναδιάρθρωση των γαιών και στην περαιτέρω εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών πάνω σε ζητήματα παράνομων ελληνοποιήσεων κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων.

 

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι η πατρίδα μας έχει ασύγκριτα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πάνω στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και στην παραγωγή τροφίμων και ότι αυτό μπορεί να είναι η βάση για τη δημιουργία ενός διεθνώς ανταγωνιστικού ελληνικού brand, με πολλαπλά και τεράστια οφέλη για την αγροτική παραγωγή, για τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες, για όλη την οικονομική αλυσίδα, για την τοπική μας οικονομία και κατ’ επέκταση για το ΑΕΠ της πατρίδας μας.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήταν ιδιαιτέρως γόνιμη και για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέδειξε το μεγάλο του ενδιαφέρον πάνω στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και πάνω σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν στον τόπο μας.

Ο Θανάσης Λιούτας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πρωθυπουργό για τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, καθώς και για το συνεχές ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Ενδιαφέρον που πιστοποιείται πάντα μέσα από αποφασιστικές, δίκαιες και τεράστιας σημασίας αποφάσεις και πράξεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης