Τοπικά

Στο Μαξίμου ο Σκρέκας-Συνάντηση με τον ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος

Για τα σχέδια της Κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης συζήτησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον, Βιργκίνιους Σινκέβιτσους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Πριν από τη συνάντηση, είχε προηγηθεί κοινή συνεδρίαση στη Βουλή των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προστασίας του Περιβάλλοντος, στην οποία ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του πρώτου εθνικού κλιματικού νόμου που άμεσα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Όπως τόνισε, από το 2025 όλα τα νέα ταξί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι ηλεκτρικά ενώ από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, εκ μέρους του Κώστα Σκρέκα, στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με την εκπόνηση του σχεδίου δράσης για τις βιώσιμες υδατοκαλλιέργειες και την καταπολέμηση της υπεραλίευσης.

Στη συνεδρίαση ο Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στη Χάλκη μαζί με τον Πρωθυπουργό, η οποία είναι το πρώτο νησί που εντάσσεται στην εθνική πρωτοβουλία GR-eco islands. Αυτή η πρωτοβουλία αφορά στη μετατροπή των νησιών σε κοιτίδες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης καθώς και σε εστίες καινοτομίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης