Τοπικά

Στο σφυρί σπίτι συνταξιούχου στα Τρίκαλα. Διαμαρτυρίες συναδέλφων του

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΚΑ, μαζί με εκπροσώπους του Σωματείου Ιδ.Υπαλλήλων και το Αγροτικό Σύλλογο Φήκης  του νομού μας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη 5-7-΄23 ,στις 10:00 το πρωί,  έξω από το γραφείο εκπροσώπου εταιρίας πλειστηριασμών, ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, σε μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων. Πρόκειται για τον συνταξιούχο Α.Μ.  με  παιδί που σπουδάζει και το μόνο εισόδημά του είναι η σύνταξή του για να συντηρήσει την οικογένειά του. Πρόκειται για σπίτι πρώτης και μόνης κατοικίας  για την οποία  πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει από τράπεζα  και  τώρα προχωρούν δεύτερη φορά σε πλειστηριασμό τα «κοράκια» των τραπεζών, από καταναλωτική κάρτα  που υπέρ-πολλαπλασιάστηκε  το αρχικό ποσόν, από το δυσβάσταχτο επιτόκιο και αδυνατεί με την σύνταξή του να τα βγάλει πέρα!

 

 

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την οικογένεια του συνταξιούχου και μέλος του σωματείου μας, που  δεν έχει καμιά ευθύνη που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει”.

Οι Συνταξιούχοι μαζί με εργατικά σωματεία του νομού μας, το λαό της περιοχής, με την άμεση, δυναμική κινητοποίηση, στεκόμαστε αγωνιστικά ενάντια στην προσπάθεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και όποιου πλειστηριασμού και απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του συνταξιούχου Α.Μ.
  • Να σταματήσουν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας. Δεν είμαστε ούτε στρατηγικοί κακοπληρωτές ούτε μπαταχτσήδες.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα και συντάξεις για κάθε λαϊκή οικογένεια.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να μην πληρώσει ο λαός.

Η δυναμική και αγωνιστική παρέμβαση  είχε ως αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός να  ανασταλεί  για το επόμενο διάστημα. 

Τα Συνταξιουχικά μαζί με τα  εργατικά σωματεία και μαζικοί   φορείς της περιοχής υλοποιούμε στην πράξη το σύνθημα που έχει εξασφαλίσει νίκες στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό:    Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια των τραπεζών. Ο οργανωμένος αγώνας των σωματείων και του λαού κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να ματαιώσει πλειστηριασμούς και εξώσεις.  

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του σε αυτή την επίθεση. Γι αυτό οργανώνουμε την πάλη μας και συσπειρωνόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους, που ξεσπιτώνει οικογένειες!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης