Τοπικά

Στο ΤΕΕ ο Χήρας. Ζήτησε ενημέρωση για τους ελέγχους στα κτίρια του Δήμου Πύλης

Επίσκεψη στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Θοδωρής Χήρας, από κοινού με τα στελέχη του συνδυασμού του “Πορεία στο Μέλλον”  κ.κ. Τσιούτσια Βαλάντη και Ντούβλη Θανάση.

Την αντιπροσωπεία του αυτοδιοικητικού συνδυασμού υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε Τρικάλων , Μπαταβάνης Απόστολος από κοινού με τη γραμματέα αυτού Χατζούλη Έφη και το μέλος Στράτο Βασίλειο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης έλαβε χώρα εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών του φαινομένου “Daniel”  που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης αλλά και των γειτονικών Δήμων, με τα ολέθρια αποτελέσματα που όλοι δυστυχώς γνωρίζουμε.
Ο Θοδωρής Χήρας και οι συνεργάτες του, ζήτησαν συγκεκριμένα την επιστημονική προσέγγιση καθώς και τεχνοκρατικές προτάσεις από τα μέλη του ΤΕΕ , προκειμένου να θωρακιστεί ο Δήμος Πύλης και η πολυμορφικότητα που τον χαρακτηρίζει, σε δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών ως απόρροια αυτών.
Φυσικά συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής και κατά πόσο αυτό επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες σε παραποτάμιες περιοχές του ορεινού και πεδινού όγκου, ενώ έγινε διάλογος για στοχευμένες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν με επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο ώστε να ωφεληθούν οι περιοχές μας και οι κάτοικοι αυτών, στον τομέα της ασφάλειας αλλά και της ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.
Το Προεδρείο της ΝΕ του ΤΕΕ Τρικάλων, ενημέρωσε τους αντιπροσώπους του συνδυασμού “Πορεία στο Μέλλον” για την αναγκαιότητα της πρόληψης και της εξασφάλισης βιώσιμων επιστημονικών παρεμβάσεων σε θέματα τόσο της καθημερινότητας, όσο και μακροπρόθεσμα σε στρατηγικού-επιχειρησιακού χαρακτήρα, ενώ θεωρείται δεδομένη η διαρκής και αμφίδρομη σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, προς όφελος του Δήμου Πύλης.

Τέλος, άπαντες ευχήθηκαν στους πλημμυροπαθείς, να ξεπεράσουν όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα αυτό που βίωσαν και η κρατική αρωγή να λειτουργήσει απρόσκοπτα  προκειμένου να αποζημιωθούν σύντομα και εξ’ ολοκλήρου οι δικαιούχοι.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης