Τοπικά

Συγκίνηση στην επιστροφή του γέροντος Αλεξίου Μαντζίρη στα Τρίκαλα (εικόνες)

Συγκίνηση το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, εκεί όπου ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος ο Άγιος Οικουμένιος διοργάνωσε εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου με προσκεκλημένο ομιλητή  τον Γέροντα Αλέξιο Μαντζίρη, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

 

Ο γέροντας Αλέξιος καθήλωσε τους πιστούς μιλώντας για τα «Πάθη και αρετές στη διδασκαλία του Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος», ενώ παράλληλα προβλήθηκε και σχετικό Ιεραποστολικό video όλων των έργων των 30 χρόνων λειτουργίας του “Αγίου Οικουμενίου”.

Ωστόσο και όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές μιας και ανάμεσα στο πλήθος που κατέκλυσε την αίθουσα βρίσκονταν παλιό γνώριμοι του γέροντος Αλεξίου ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 είχε διατελέσει διευθυντής του Οικοτροφείου της Μητροπόλεως Τρίκκης, αλλά και Ηγούμενος στα Μετέωρα, πριν την αναχώρησή του για το Όρος όπου υπό την πνευματική του καθοδήγηση εζυμώθησαν σπουδαίοι καλογέροι.

Με πρωτοβουλία δε του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου του αποδόθηκε το μετάλλιο του Αγίου Βησσαρίωνος-από τον Σταγών Θεόκλητο-, ανώτατη τιμή και διάκριση της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, για την προσφορά του εδώ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης