Τοπικά

Συμμετοχή και διάκριση του 8ου ΓΕΛ στην 42η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων έλαβε μέρος στην 42η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος από 17 έως 20 Δεκεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθήτρια της Α’ λυκείου Μαρία Ερωτοκρίτου και η μαθήτρια της Β’ λυκείου Χρύσα Μπούγλα μαζί με άλλους 111 μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δ.Ε. Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν στην προσομοίωση των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (EYP) στα αγγλικά με θεματική: «Ένας για όλους, όλοι για έναν: Μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των τοπικών πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο λήψης αποφάσεων». Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος ήταν η κ. Ευαγγελία Γκάγκα, ΠΕ06.

 

Της Συνδιάσκεψης προηγήθηκε η ανάλογη προετοιμασία προκειμένου οι μαθήτριες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εργασιών της. Κατά τη διάρκειά της οι δύο μαθήτριες συμμετείχαν στις εργασίες των επιτροπών για την κατάρτιση των ψηφισμάτων καθώς επίσης και στην Ολομέλεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την Τελετή λήξης.

Η παρουσία και των δύο μαθητριών ήταν εξαιρετική και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους αλλά και την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο μέλλον σε αντίστοιχες διοργανώσεις. Η Μαρία Ερωτοκρίτου επελέγη από την αρμόδια επιτροπή ένατη από στους 30 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε Διεθνή Fora καθώς και σε Περιφερειακές και Εθνικές Συνόδους άλλων Εθνικών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση ανά την Ευρώπη.

Η διευθύντρια κ. Ζωή Περιστέρη και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριές μας για την επιτυχή συμμετοχή τους και εύχονται πολλές ακόμη διακρίσεις στις μελλοντικές τους συμμετοχές.

 

Ευαγγελία Γκάγκα

Καθηγήτρια Αγγλικών

Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 8ου ΓΕΛ Τρικάλων

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης