Ροή Τοπικά

Συμμετοχή και διάκριση του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Οι μαθητές της Β’ λυκείου του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων Φώτης Αθάνατος και Ηλίας Λεπεντσιώτης έλαβαν μέρος στην 38η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την 14η έως την 17η Δεκεμβρίου 2018.

Της Συνδιάσκεψης προηγήθηκε η ανάλογη προετοιμασία προκειμένου οι μαθητές μας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εργασιών της. Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης οι δύο μαθητές μας μαζί με άλλους 115            μαθητές από την Βόρεια Ελλάδα συμμετείχαν στις εργασίες των επιτροπών για την κατάρτιση των ψηφισμάτων καθώς επίσης και στην Ολομέλεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης. Οι καθηγήτριες συνοδοί της αποστολής ήταν η κ. Ευαγγελία Γκάγκα και η κ. Ελένη Αλεξίου.

Μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων της 38ης Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Φώτης Αθάνατος επελέγη ως αναπληρωματικός των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε επόμενη Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε διεθνή fora καθώς και σε περιφερειακές και εθνικές συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση ανά την Ευρώπη.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν θερμά τους μαθητές για την επιτυχή συμμετοχή και εύχονται στον διακριθέντα μαθητή Φώτη Αθάνατο καλή συνέχεια και πολλές ακόμη διακρίσεις στις μελλοντικές του συμμετοχές.

Ευαγγελία Γκάγκα

Καθηγήτρια Αγγλικών

Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων 8ου ΓΕΛ Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης