Τοπικά

Συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» στο 10ο Ποιητικό Συμπόσιο Ποίησης και Λογοτεχνίας

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 το Σχολείο μας είχε, για ακόμα μια φορά, την ευκαιρία να συμμετάσχει στο 10ο Ποιητικό Συμπόσιο, το οποίο διοργάνωσε το 3ο  Γενικό Λύκειο Τρικάλων “Οδυσσέας Ελύτης”. Η σημαντική αυτή εκδήλωση δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλα τα λύκεια της πόλης να πάρουν μέρος και μέσα από τα δημιουργήματά τους να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τους φόβους τους, τους προβληματισμούς τους αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον. Παρουσιάστηκαν ποιήματα, καθώς και πεζά, τα οποία συγκίνησαν, ευαισθητοποίησαν, προβλημάτισαν και ταυτόχρονα ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

 

 

Υπεύθυνη της δράσης υπήρξε η φιλόλογός μας, κυρία Εύη Καραβασίλη , η οποία αρκετούς μήνες πριν μας ενημέρωσε για το Συμπόσιο και μας ζήτησε τα έργα μας, προκειμένου να τα αποστείλει εγκαίρως στην οργανωτική επιτροπή. Ο χρόνος κύλησε γρήγορα και η πολυαναμενόμενη μέρα έφτασε, όπου θα συναντιόμασταν όλες  οι « ανήσυχες ψυχές». Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με συνοδούς την κυρία Καραβασίλη και τον κύριο Ρόμπο, συγκεντρωθήκαμε στο φιλόξενο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου. Ο διευθυντής του σχολείου, κύριος Μπραζιτίκος Νικόλαος, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης με μια περιεκτική ομιλία, στην οποία αρχικά ευχαρίστησε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην  ύψιστη σημασία της ποίησης και της λογοτεχνίας στη ζωή του ανθρώπου. Έπειτα άρχισε η απαγγελία των  ποιημάτων και η ανάγνωση των διηγημάτων, οι οποίες πλαισιώθηκαν από τη συνοδεία ζωντανής κλασικής μουσικής.

Αδιαμφισβήτητα, το Ποιητικό Συμπόσιο αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Χάρη σε αυτό μπορέσαμε να συναντηθούμε με συνομηλίκους μας, οι οποίοι ενστερνίζονταν το ίδιο πάθος για την  ποίηση και τη λογοτεχνία. Παρακολουθώντας τα πολυάριθμα έργα, δεχτήκαμε ποικίλα ερεθίσματα και καταφέραμε να διευρύνουμε τους πνευματικούς ορίζοντές μας. Ευελπιστούμε, λοιπόν, να ανταμώσουμε και του χρόνου, ώστε να μοιραστούμε ξανά την αγάπη μας για την γραφή. Έως τότε, ας συνεχίσουμε να αποτυπώνουμε στο χαρτί «τις σκέψεις που αναπνέουν και τις λέξεις που καίνε!» όπως εύστοχα διατύπωσε ο Edgar Allan Poe. Και να θυμόμαστε για το μεγάλο μας πάθος τη ρήση του Σιμωνίδη του Κείου «Η ζωγραφική είναι ποίηση που σωπαίνει και η ποίηση ζωγραφική που μιλά…»

 

Οι συμμετοχές του Σχολείου μας ήταν οι μαθήτριες:

Α΄ Λυκείου:

Λιακατή Ελένη

Τρίμμη Λουκία

 

Β΄ Λυκείου :

Αθανασιάδη Δανάη

Κωτούλα Σίσσυ

Μπαμπανάρα  Μαρκέλλα

 

Γ ΄ Λυκείου:

Αυγέρη Ναταλία

Βλαχογιάννη Νίνα

Καραγιάννη Ελισάβετ

Κουτσιβέτα Δήμητρα

Μιχαλίτση  Ρένια

Πανουργία Βασιλίνα

 

Επίσης, πήρε μέρος και ο καθηγητής των Γερμανικών κ. Ρόμπος Θάνος.

 

Λιακατή Ελένη,

μαθήτρια της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης