Τοπικά

Συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» στην 9η Μαθητική Συνάντηση Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», με εκπρόσωπο την καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας κα Τζίνα Ατούν, είχαν την χαρά και την τιμή να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή της 9ης Μαθητικής Συνάντησης Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens» στο Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ στη Θεσσαλονίκη.

 

Η μαθητικός αυτός διαγωνισμός προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών, τοποθετεί τους μαθητές σε ρόλο ενεργού πολίτη και τους ωθεί να εφαρμόσουν τεχνικές επιχειρηματολογίας (προσχεδιασμένου και αυθόρμητου μονολόγου, διττού και προτρεπτικού λόγου) για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο.

Στον διαγωνισμό αυτό είχαν σημαντική  παρουσία και ήταν ουσιαστικοί αρωγοί το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής και άλλοι σημαντικοί φορείς.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ για την εξαιρετική διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το τμήμα γαλλικών σπουδών, με υπεύθυνη την κα Ντίνα Μαριβίδου, για την πρόσκληση και την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.

 

Τζίνα Ατούν

Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης