Τοπικά

Συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων Σακκά στο διαγωνισμό First Lego League (FLL) 2023

Η ακαδημία ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Σακκά (SakkasAcademy), στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο διαγωνισμό First Lego League (FLL) 2023, παρουσίασε το έργο της σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσκεκλημένους στην εκδήλωση. Η παρουσίαση που είχε ως σκοπό την αλληλεπίδραση με ειδικούς, αλλά και τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου των παιδιών στην τοπική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τσιτσάνη, το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2023.

 

 

Καθώς ο φετινός διαγωνισμός FLL έχει θέμα την ενέργεια, τα παιδιά της ακαδημίας ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων μας διερεύνησαν το θέμα και δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε ένα σύνθετο πρόβλημα: την αποθήκευση ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Η ιδέα τους που αφορά στην αντλησιοταμίευση, παρουσιάστηκε με στοιχεία και συζητήθηκε με παριστάμενους μηχανικούς ως προς την εφικτότητα, τη σπουδαιότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Η παρουσίαση των επτά παιδιών (Ηλέκτρα, Χρήστος, Βασιλίνα, Βασίλης, Ηλίας, Νικόλας και Φαίη) συνοδεύτηκε από επίδειξη ρομποτικών δοκιμασιών, αλλά και δημιουργικού, ομαδικού πνεύματος, που στο σύνολό τους κέρδισαν τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων.

Επόμενος σταθμός είναι ο Περιφερειακός διαγωνισμός που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Βόλο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά.

Ευχαριστούμε το Μουσείο Τσιτσάνη και το Δήμο Τρικκαίων για τη φιλοξενία τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης