Τοπικά

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) κ. Κωνσταντίνο Πολίτη είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος στο γραφείο του στην Καλαμπάκα, την Τρίτη 1η Ιουνίου. Τον Πρόεδρο της ΟΜΣΙΕ συνόδευσε στην συνάντηση ο Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Δημητρίου, εντεταλμένος για θέματα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η συνάντηση είχε ως θέμα τη διοργάνωση του «Πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας – Μετέωρα τα Ιερά» , που θα λάβει χώρο στην Καλαμπάκα, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2021. Το Συνέδριο αποτελεί δράση του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, τελεί υπό την Αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί δράση στο πλαίσιο της πρόσφατης διεθνούς αναγνώρισης της Βυζαντινής Ψαλτικής Τέχνης ως στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO.

Κοινός τόπος υπήρξε η άποψη ότι ο Δήμος Μετεώρων συγκεντρώνει όλα εκείνα τα σημαντικά χαρακτηριστικά που προκρίνουν να καταστεί επίκεντρο της προβολής της βυζαντινής μουσικής, τοπικά αλλά και διεθνώς, ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνηματικού  τουρισμού.

Οι δύο Πρόεδροι προσέφεραν στον Δήμαρχο μια βυζαντινή αγιογραφία και αναμνηστικά και ανέλυσαν τη φιλοσοφία του Συνεδρίου, εκφράζοντας την προσδοκία αυτό να συγκαλείται ανά διετία, σταθερά και μόνιμα, στον Δήμο Μετεώρων και την Καλαμπάκα. «Προβάλλοντας, στη διεθνή κοινή γνώμη, τη βυζαντινή μουσική, με σύγχρονο και ολιστικό τρόπο, συνδέοντάς την με ισχυρά

«τοπόσημα» και μόνιμα δρώμενα, επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε ενεργά στην οικονομική ανάπτυξη», υπογράμμισαν τα στελέχη της ΟΜΣΙΕ. Τέλος, μετέφεραν προς τον Δήμαρχο την θερμή ανταπόκριση της τοπικής εκκλησίας στις δράσεις της.

Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση να θέσει το Συνέδριο υπό την Αιγίδα του Δήμου και να μετέχει εκπρόσωπός του στην Οργανωτική Επιτροπή, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ωρίμανσής της διοργάνωσης.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης