Τοπικά

Συνάντηση Θανάση Λιούτα με τον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κατά τη συνάντηση των δυο αντρών, ο Τρικαλινός Βουλευτής έθεσε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την πρωτογενή μας παραγωγή, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

 

 

Ο κ. Λιούτας και ο νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, μίλησαν για τις διορθώσεις, οι οποίες χρειάζονται να γίνουν για αρκετές περιπτώσεις παραγωγών, κατόπιν της εφαρμογής του monitoring και την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης προ ολίγων ημερών για το 2022.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Λιούτας ενημερώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλθούν στα email των παραγωγών, οι οποίοι υπέβαλαν ατομικά online τις αιτήσεις, καθώς και στα γραφεία στα οποία οι παραγωγοί υπέβαλαν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ (ΚΥΔ) ειδοποιήσεις σφαλμάτων που θα αφορούν αγροτεμάχια, τα οποία ελέγχθηκαν με τη μέθοδο monitoring και τα οποία δεν υπολογίστηκαν για την πληρωμή στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και για τα οποία απαιτούνται διορθώσεις.

Για παράδειγμα, εάν σε ένα αγροτεμάχιο (χωράφι), υπάρχει μια πομόνα ή κάποιος θάμνος, τα οποία εμπόδιζαν την καταγραφή από το monitoring της καλλιέργειας, τότε θα μπορέσει αυτό να διορθωθεί και ο παραγωγός να λάβει την ενίσχυση που δικαιούται.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από 1/11/2022 θα ανοίξει το σύστημα και σε συνεργασία με τα ΚΥΔ, και χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, θα προχωρήσουν οι διορθώσεις που χρειάζονται. Βάσει και της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο θα ζητούνται, μέσω email, ενέργειες από τους παραγωγούς.

Ο κ. Λιούτας επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να επισκεφθούν τα γραφεία, στα οποία έκαναν τη δήλωση ΟΣΔΕ (ΚΥΔ), για να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις. Ο Τρικαλινός Βουλευτής τονίζει ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση ώστε να μην περάσει ο χρόνος που θα μείνει ανοιχτή η συγκεκριμένη πλατφόρμα για να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Επίσης ο Τρικαλινός Βουλευτής ζήτησε από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να τον ενημερώσει για το πότε θα πληρωθούν τα παρελθόντα έτη από το 2014 και μετά, διότι για πάρα πολλούς παραγωγούς και κτηνοτρόφους υπάρχουν εκκρεμείς πληρωμές επιδοτήσεων από αυτά τα παρελθόντα έτη.

Ο Θανάσης Λιούτας ευχαρίστησε τον κ. Σημανδράκο για τη συζήτηση και τη λύση που δρομολογείται, του ευχήθηκε καλή θητεία στη θέση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θα βρίσκονται σε επικοινωνία, για κάθε ζήτημα το οποίο αφορά την πρωτογενή παραγωγή, εδώ στον Νομό Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης