Ροή Τοπικά

Συνάντηση Κώστα Σκρέκα με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Γκράνχολμ

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι πολιτικές των δύο χωρών για την ενεργειακή μετάβαση, η προώθηση των ΑΠΕ και η διμερής συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στην ενέργεια συζητήθηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Γκράνχολμ.

 

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε στην Αμερικανίδα ομόλογό του τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών από το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα Υπουργός τόνισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ εξήρε το ελληνικό Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, για την αντιστάθμιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από τη μεταρρύθμιση της απολιγνιτοποίησης. Όπως ανέφερε, αντίστοιχος σχεδιασμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε περιοχές των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

 

Η συνάντηση Σκρέκα και Γκράνχολμ πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης της διατλαντικής εταιρικής σχέσης για την ενέργεια και το κλίμα (P-TECC).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης